En record d’En Mariano Rojo Sanz

Divendres passat 15 de març de 203 va morir En Mariano Rojo Sanz, a l’edat de 73 anys.

Autor: CEFC / Jorge Heras Dolader. Publicat: 25/03/2024

Si calgués definir en Mariano amb una única paraula, seria entusiasta. Era una persona alegre, simpàtica i molt implicada amb la seva feina com a especialista en sanitat forestal.

Nascut a Peñalén (Alt Tajo, Guadalajara) entre pins i natura. Als 16 anys va començar a estudiar a l’Escola de Capacitació Forestal de Villaviciosa de Odón (Madrid). Als anys setanta comença a treballar al Servei de Sanitat Vegetal del Ministeri d’Agricultura on es va dedicar a treballar amb autèntica passió per tota la península. A principis dels 80 el traslladen a Catalunya on s’estableix definitivament i forma una família amb la dona i, posteriorment, els dos fills.

La seva extraordinària dedicació a la feina durant la seva carrera professional ha fet que hagi tingut nombrosos reconeixements oficials, principalment com a soci honorífic del Consorci Forestal de Catalunya el 2013 i Col·legiat d’Honor del Col·legi Oficial d’Enginyers de Forests el 2018. Però, sobretot destaca l’agraïment de les persones propietàries i professionals forestals que sempre han comptat amb la seva col·laboració i simpatia.

Com que segur que Mariano no hagués volgut que el seu record ens provoqués tristesa, em permeto proposar-vos acomiadar-nos-en amb tres hurres:

Ips ips HURRA Ips ips HURRA Ips ips HURRA

Poden recuperar el seu discurs de col·legiat d’honor en aquest enllaç.