Actualment esteu veient Distincions 2023 del COIM

Distincions 2023 del COIM

La passada Junta General Ordinària COIM de 16 de juny de 2023 celebrada a Tineo (Astúries) va acordar les distincions següents, que es lliuraran en el marc dels Actes Commemoratius de Sant Francesc d’Assís 2023 el proper mes d’octubre.

Autor: COIM . Publicat: 20/07/2023

Col·legiat d’Honor: Felipe González Márquez

President del Govern (1982-95) i Secretari General del PSOE (1974-97), advocat. A més dels mèrits de la seva dilatada carrera política on destacaria la seva aportació a la Transició, a la incorporació a la UE, a la internacionalització de l’economia espanyola i la projecció internacional d’Espanya cal destacar la tasca els darrers anys des de la fundació que porta el seu nom abordant reptes socials i identificant aportacions constructives i pràctiques. Entre els temes abordats destaquen els incendis forestals on s’ha comptat amb els experts més destacats del nostre país, Enginyers de Forests majoritàriament. La tasca de comunicació ha estat notòria i ha contribuït a la maduració del debat a escala social.

Activitat Col·legial: María Teresa González Fernández (col. 1755), Susana Leblic González (col. 2346) i Alfredo Rodríguez Garagorri (col. 2427)

Per la seva tasca com a Degans i Deganes a les seves respectives CCAA impulsant el Col·legi i la professió amb iniciatives innovadores reforçant també la imatge inclusiva de la professió.

Activitat Joves i Innovació: DESERT

Activitat Sector Públic: Manuel Mª Ruiz Urrestarazu (col 657)

Doctor Enginyer de Forests amb més de 50 anys de trajectòria professional desenvolupada fonamentalment a la Diputació Foral d’Àlaba on va ser Director de Montes. Va impulsar la primera llei forestal post-constitucional (1986). A més de la seva tasca professional ha estat membre de l’Acadèmia de la Llengua Basca i va dedicar la seva tesi al vocabulari forestal al basc.

Activitat Sector Privat: Guillermo Herranz Arroyo (col 1438)

El 1995 s’incorpora com a director de la nova fàbrica de València del senyor Juan de Garnica. A l’empresa de contraxapats s’ha exercit extraordinàriament tant en aquest lloc, com també de subdirector i director general del grup. Ara lidera la transformació de Maderas Llodio i la nova planta a França. Enginyer de forests d’amplis coneixements industrials i de populicultura que s’han plasmat en algunes publicacions d’extensió o tècniques, líder natural bolcat en objectius respectat pels seus subalterns i companys per la qualitat del tracte humà i la fixació en els detalls, poliglota, és una persona rellevant en el creixement i èxit Internacional de Garnica i de la populicultura actual espanyola i francesa.

Activitat àmbit acadèmic, investigació i publicacions: Juan Carlos Santamarta Cerezal (col 3601)

Juan Carlos Santamarta Cerezal és Enginyer de Forests per la Universitat Politècnica de Madrid (UPM) i Doctor al programa d’Enginyeria Hidràulica i Energètica de la UPM. Professor Contractat Doctor al Departament d’Enginyeria Agrària i del Medi Natural de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de la Laguna, amb seu a SC Tenerife. Ha impartit durant 20 anys docència a diferents graus, màsters i programes de doctorat, a nivell nacional i internacional. A nivell de recerca, ha fet més de 300 publicacions (articles científics, tècnics, llibres, capítols de llibre i congressos).

Menció Especial Jacobo Ruiz del Castillo: Antonio Martín Chicote

Llicenciat en Ciències Químiques. Agent Forestal de la Junta de Castella i Lleó (2001-2019), Tinent d’Alcalde de Quintanar de la Serra (1983-1991), President d’ASCUD (1991-95), President de la Real Cabana de Carreters (actualment), gran defensor i comunicador de la causa forestal i de les forests comunals, així com divulgador de la ramaderia, gestió forestal i pega i la seva dimensió cultural.