Ens quedarem sense boixos? Situació actual de la papallona del boix a Catalunya

menys de 1 minut de lectura

Data

13 de desembre de 2019

On

Ripoll

Més informació

/documents/Ripoll_131219_190215.pdf
Tal i com era de preveure, la invasió de la papallona del boix (Cydalima perspectalis) ha seguit avançant i ha afectat severament nous territoris.
Enguany, a algunes comarques, com la Garrotxa, l’afectació ha estat molt menor, simplement pel fet que s’ha esgotat el recurs alimentari d’aquesta espècie exòtica invasora.
L’actual escenari és, doncs, molt interessant: per una banda tenim comarques on encara no ha arribat mentre que d’altres estan en plena invasió o en la fase de post-invasió. I és en aquesta darrera situació quan ens preguntem: al final, ens quedarem sense boixos?
Aquesta jornada té la intenció de transferir el coneixement que es va obtenint a partir dels diversos seguiments i estudis que s’han realitzat durant aquest 2019 i va dirigida, especialment, a gestors d’espais forestals, tècnics forestals i responsables de la gestió d’espais verds municipals, però també a qualsevol ciutadà interessat per una de les invasions biològiques més potents que s’han produït a Catalunya en els últims anys.

Actualizat: