Tractaments de regeneració de pi roig en un context de canvi climàtic

menys de 1 minut de lectura

Data

28 de juny de 2019

On

Saldes

Més informació

/documents/Saldes_170519_190184.pdf
La jornada s'emmarca en les XXXVI Jornades Tècniques Silvícoles Emili Garolera organitzades pel Consorci Forestal de Catalunya i la Cooperativa de Serveis Forestals.
A la jornada es visitaran dues pinedes de pi roig localitzades al Massís del Pedraforca en les quals s’hi varen realitzar dues tallades de regeneració ben contrastades: una per aclarida successiva uniforme (anys 90) i l’altra per obertura de bosquets de petita dimensió (l’any 2012).
Una vegada a camp, avaluarem la resposta dels boscos als tractaments realitzats, comentarem els avantatges i els inconvenients de cada tipus de tallada i discutirem sobre els efectes del canvi climàtic en els processos de regeneració natural. A més, es presentaran els seguiments i experimentacions que estant duent a terme el Centre de la Propietat Forestal i el CTFC en aquestes zones.
Aquests treballs tenen com objectiu avançar en la comprensió del paper de la vegetació herbàcia, el matollar i la llum en l’èxit de la regeneració i comparar la supervivència i creixement de material forestal de reproducció de diferents procedències establert artificialment en els rodals actuats.

Actualizat: