La gestió dels conflictes provocats pel senglar en zones de seguretat del Maresme

1 minut de lectura

Data

11 de desembre de 2019

On

Mataró

Més informació

/documents/Mataró_111219_199116.pdf
Les poblacions de porc senglar han esdevinguts els darrers anys una font de conflictes principalment als conreus, i s’ha incrementat substancialment el risc d’accidents de trànsit en alguns trams de carreteres.
L’augment de la superfície forestal, sobretot de boscos d’aglans, els ha millorat les condicions ambientals dels ecosistemes que l’espècie selecciona com òptims. Com a conseqüència, les abundàncies de la majora part de les poblacions d’Europa han augmentat, i malgrat l’augment de la pressió de caça no s’aconsegueix assolir uns nivells que redueixin la sensació de conflictes que en genera.
La gran capacitat d’adaptació a d’altres condicions ambientals els ha permès aprofitar-se d’espais naturalitzats amb una presència d’activitat humana important, on troba refugi i aliment de forma regular. D’aquesta forma, és habitual trobar-ne exemplars en zones verdes, carrers..., que esdevenen un risc important per a la seguretat de les persones.
La comarca del Maresme ha esdevingut els darrers anys en situacions semblants a les que trobem a Collserola. La dificultat d’emprar mesures cinegètiques clàssiques necessita d’accions de prevenció i control en el medi urbà i cal que mitjançant accions municipals coordinades es complementin els controls d’aquesta espècie al medi natural.

Actualizat: