Eficiència dels tractaments silvícoles sobre el comportament de l’incendi del Perelló del juny de 2019

menys de 1 minut de lectura

Data

22 de juliol de 2019

On

El Perelló

Més informació

/documents/ElPerello_foc_22072019_199062.pdf
L’incendi del Perelló del passat mes de juny va ocórrer en una zona on s’hi han realitzat nombrosos tractaments silvícoles, tant cremes prescrites com tractaments mecànics.
El comportament de l’incendi es va veure afectat per aquestes infraestructures, les quals van oferir nombroses oportunitats als bombers.
La jornada pretén valorar in situ l’efecte dels tractaments davant d’un incendi i aplicar les lliçons apreses per ajustar els models de gestió forestal.
En la jornada es discutirà sobre la relació entre l´estructura forestal, tractaments de gestió per a la prevenció d´incendis forestals i el comportament del foc i, també, sobre l´efectivitat dels diferents tractaments per constituir boscos més resistents al pas del foc i que facilitin les tasques d´extinció.
Aquesta jornada forma part de l’activitat de demostració “Tractaments per a la prevenció d´incendis forestals: transferència de resultats a partir de parcel·les experimentals-demostratives i simulació del foc.”, operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

Actualizat: