La natura davant del col·lapse, perspectives des del món forestal

1 minut de lectura

Data

18 de juny de 2019

On

Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners

Més informació

/documents/Santa Coloma de Farners_180619_190212.pdf
En els darrers anys s'han multiplicat el nombre d'estudis científics que constaten, unànimement, el caràcter destructiu de la relació global de la humanitat amb la natura (i per inclusió amb el bosc).
Volem plantejar un posicionament clar, basat en la millor informació disponible, amb la intenció de trencar els bloquejos que, amb certa resignació (però també complicitat), ens mantenen instal·lats en pràctiques que no tenen en compte la gravetat de la situació ni la velocitat dels canvis. No hem arribat ja a un punt d’inflexió? No són prou greus els reptes insòlits que se’ns plantegen? És hora de proposar nous escenaris que canviïn els actuals models productivistes de gestió del bosc.
La jornada té per objectiu compartir i debatre les implicacions d’aquesta constatació i les inquietuds i incerteses que genera en tots aquells, professionals o no, que us hi sentiu interpel·lats.
Esperem que us animeu a participar-hi! No disposem de solucions màgiques ni de receptes, però volem afrontar les coses tal com són, sense condicionants i amb responsabilitat. Cal prendre consciència i parlar, buscar el compromís social, un gir en les maneres de fer i una visió més realista i solidària.

Actualizat: